Imprimante ink vs laser

Injet vs Laser

Imprimante ink vs laser
imprimante cerneala vs toner

! ATENTIE Incarcam doar cartuse cu toner (LaserJet) cele cu praf.!

Când cumpărați o imprimantă nouă, există multe variabile de luat în considerare pentru a da seama care este cea mai potrivită pentru nevoile dvs. Una dintre cele mai frecvente întrebări ridicate în timp ce cumpără o imprimantă nouă este „jet de cerneală sau laser?”

 

Răspunsul depinde desigur de nevoile dvs. specifice, dar iată câteva lucruri de știut pentru a vă ajuta să navigați în procesul decizional:

Comparație: jet de cerneală vs. laser

Când vine vorba de alegerea dintre jetul de cerneală și laser, nu uitați că ambele imprimante sunt opțiuni de înaltă calitate. Diferența lor evidentă este în nume: imprimantele cu jet de cerneală creează imagini aruncând pete de cerneală pe hârtie, în timp ce imprimantele cu laser creează imagini prin încărcarea hârtiei pentru a atrage particule de toner cu un fascicul laser. Gândindu-mă la modul în care această diferență de bază ar putea afecta jetul de cerneală și calitatea imprimantei cu laser, acestea sunt mai similare decât sunt diferite. Cu toate acestea, există argumente pro și contra care trebuie luate în considerare pentru fiecare înainte de cumpărare.

 

Imprimantele cu jet de cerneală creează imagini aruncând pete de cerneală pe hârtie. Imprimantele laser creează imagini prin încărcarea hârtiei pentru a atrage particule de toner cu un fascicul laser.

Care este diferența dintre jetul de cerneală și imprimanta laser?

Principala diferență între imprimantele cu jet de cerneală și laser este viteza. Imprimantele cu laser sunt mai rapide și mai eficiente decât imprimantele cu jet de cerneală, în special cu lucrări de imprimare cu volum mare. În afară de viteză, puteți compara și contrasta imprimanta cu laser și imprimarea cu jet de cerneală folosind tabelul de mai jos:

 

Imprimanta InkJet

Imprimanta LaserJet

Utilizare

Ideal pentru fotografii și documente cu imagini grele, precum și documente text de zi cu zi.

 

Ideal pentru documente cu text în principal, mai ales cu fonturi mici și linii fine.

 

Cartus

Există două tipuri de cerneală: pigment sau colorant. Cerneala pigmentară este mai puțin susceptibilă la decolorare sau deteriorare a apei.

 

Imprimantele cu laser utilizează cartușe de toner care sunt umplute cu pulbere fină și nu sunt la fel de dezordonate ca și cerneala.

 

Marimea

Imprimantele cu jet de cerneală au dimensiuni diferite, inclusiv dimensiuni mai mici, care sunt ideale pentru uz casnic.

 

Imprimantele laser sunt de obicei mai mari – adesea prea mari pentru utilizarea în casă, cu excepția cazului în care sunt imprimante monofuncționale sau compacte, care au aproximativ aceeași dimensiune ca o imprimantă cu jet de cerneală mare.

 

Hârtie

Poate imprima pe diferite tipuri de hârtie, inclusiv papetărie texturată, plicuri, hârtie foto lucioasă și chiar unele tipuri de țesături.

 


Nu poate trata o gamă cât mai largă de materiale de imprimare; nu poate tipări pe materiale sensibile la căldură.

Tiparire

Ideal pentru imprimare color. Majoritatea imprimantelor foto folosesc tehnologia cu jet de cerneală pentru a imprima imagini pe hârtie mată sau lucioasă specială.

 

Ideal pentru imprimare în alb și negru. Imprimantele cu laser sunt mai bune la tipărirea fonturilor și foilor de calcul mici. Deși pot livra, de asemenea, imagini clare (cum ar fi grafice color, diagrame și alte elemente grafice), imprimantele laser nu funcționează bine cu hârtia specială folosită pentru fotografii.

 

 

Comparați costul

Cerneal : Mai rentabil pentru utilizarea ocazională

Laser: Mai rentabil pentru utilizarea frecventă

 


În ceea ce privește costurile asociate cu jetul laser vs. jet de cerneală, există câteva aspecte pe care trebuie să le iei în considerare, în afară de prețul.

1, Costul inițial al unei imprimante este doar o componentă pentru a calcula prețul; costurile cartușelor de cerneală sau tonerului și întreținerea trebuie să fie luate în considerare, de asemenea.

  1. Cerneala cu jet de cerneală poate fi costisitoare, mai ales că cartușele trebuie curățate în mod regulat – funcție pe care toate imprimantele o efectuează automat dacă rămâne pornită – iar cerneala este de obicei risipită.
  2. Majoritatea persoanelor care cumpără imprimante laser intenționează să imprime în vrac, ceea ce ar putea compensa costul inițial mai mare al tonerului.
  3. Deși oamenii cred în mod obișnuit că costul pe pagină al unei imprimante laser este întotdeauna mai bun, de multe ori puteți obține un cost pe pagină la fel de bun sau mai bun de la o mașină cu jet de cerneală, în special atunci când vine vorba de cartușe cu jet de cerneală cu randament ridicat. Cartușele cu un randament ridicat reprezintă o ofertă mai bună din punct de vedere al costurilor pe pagina 99% din timp. Faceți întotdeauna temele!

Tip cartuș

Cost

Capacitate pagini

Cost pe pagină

Cartuș cu jet de cerneală Black de capacitate mare

 

70 lei

300 pagini

0,20 bani

Cartuș cu laser Black

 

100 lei

1800 pagini

0,50 bani